Raaka-aineiden hinnankorotuksen takia
Lounasbufeen uusi hinta 2.1.2018 alkaen

Ravintola Vaunu 9,50€ 
Ravintola BlueBell 9,50€
Ravintola Viljami 9,50€
Ravintola RedBell 9,50€ avoinna 8.1 alkaen
Ravintola Sointu 9,80€
Ravintola Vaunu tiistai 12.12
Ravintola BlueBell torstai 14.12
Ravintola RedBell perjantai 15.12
Ravintola Sointu perjantai 15.12
Ravintola Viljami maanantai 18.12

Ravintola RedBell on joululomalla 25.12.2017-7.1.2018
Ravintola BlueBell on avoinna myös joulun välipäivät
Ravintola Viljami on joululomalla 25.12.2017-1.1.2018
Ravintola Sointu on joululomalla 25.12.2017- 1.1.2018
ravintola Vaunu on avoinna myös joulun välipäivät


Raaka-aineiden hinnakorotuksista johtuen lounasbufeen hinta on 2.1.2018 9,50€
Ravintola Soinnun lounasbufeen hinta on 2.1.2018 9,80€

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta
Kuluttajaliitto järjestää tänä vuonna jo viidettä kertaa valtakunnallisen Hävikkiviikon 11-17.9.2017. Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen.
 
Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana ovat kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen. Voimme kertoa monia faktoja ruokahävikin määrästä ja ilmiön vaikutuksista niin ympäristöön, sosiaaliseen hyvinvointiin tai kuluttajan lompakkoon. Lopulta kuitenkin asenne on ratkaiseva asia muutoksen aikaansaamiseksi: On aika arvostaa ruokaa.
 
Vuonna 2017 haluamme kampanjoimalla lisätä ruoan arvostusta ja tätä kautta vaikuttaa syntyvän hävikin määrään ruokaketjun kaikissa portaissa, erityisesti kuluttajien käyttäytymisessä. Arvostamalla ruokaa arvostat raaka-aineen lisäksi samalla myös koko ruokaketjun toimijoiden työtä, valmistettiinpa ateria sitten kotona tai ammattilaisen toimesta. Ruoka on liian hyvää hukattavaksi.
 
Hävikkiviikon Facebook –sivuilla osoitteessa www.facebook.fi/havikkiviikko kerrotaan kumppaneiden toimista viikon aikana.
 
JK Kitchen kiinnittää tällä viikolla erityistä huomiota ruuanvalmistuksen hävikkiin ja pyrimme minimoimaan hävikin. Lounaspöytää supistetaan lounaan loppua kohden huolehtien kuitenkin, että tuotteita on tarjolla riittävästi.
Kevään gluteeniton uutuus on kikhernepasta. Sisältää runsaasti proteenia, kuitua ja ravinteita sekä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja.
 
Ravintoarvot / 100 g
 
Energiaa 1319 kJ / 311 kcal
 
Proteiinia 21,7 g
 
Hiilihydraattia 50 g joista sokereita 4,2 g
 
Rasvaa 2,7 g josta tyydyttynyttä 0 g
 
Ravintokuitu 11,5 g
 
Natriumia 0 g
 
Ainesosat
 
Kikhernejauho ja vesi. Kikhernejauho tulee Iso-Britanniasta. 
 
www.tervens.fi

Tempeä kotimaan palkokasveista

Palkuaisen tempet valmistetaan suomalaisista palkokasveista: herneestä, sinilupiinista ja härkäpavusta. Palkoviljat ovat hyviä valkuaisen eli proteiinin lähteitä. Kaura, tattari, hamppu ja pellava sopivat niiden seuraan. Tempestä valmistat aterian helposti ja nopeasti: pilko, paista ja mausta.

Sienirihma muodostaa tempen kiinteän rakenteen, tekee lisää vitamiineja ja pilkkoo kasviainesta helpommin sulavaksi. 24h kasvatuksen jälkeen tempe on valmista. Palkuaisen tempe pakataan vakuumipusseihin ja lämpökäsitellään.

Hernetempe sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja minkä vuoksi se soveltuu erittäin hyvin lihan korvikkeeksi

LUPIINI

Maailmassa on pari sataa lupiinilajia, joista neljää viljellään ravinnoksi. Nämä neljä ovat sini-, kelta-, valko- ja tuoksulupiini. Tuoksulupiini on kotoisin Andeilta ja muut kolme Välimeren alueelta.

Perinteisesti näiden lupiinien siemenistä on liotettu kitkerät makuaineet (alkaloidit) pois huuhtelemalla siemeniä virtaavassa vedessä. Viime vuosisadalla jalostettiin mietoja, alkaloidittomia viljelylajikkeita, joita kutsutaan makeiksi lupiineiksi. Tienvarsilla viihtyvä komealupiini on sen sijaan myrkyllinen, täynnä alkaloideja ja ravinnoksi kelpaamaton. Palkuaisen lupiinitempe valmistetaan makean sinilupiinin (Lupinus angustifolius) lajikkeesta "Haags Blaue", joka tuottaa siemensadon Suomen kasvukauden puitteissa, noin 100 päivässä. Sinilupiinin pavussa on yli 30 % proteiinia ja runsaasti ravintokuitua, pektiinin kaltaista polygalaktaania. Tärkkelystä tai öljyä on vain vähän.

Myös lupiinitempessä valkuaista ja kuitua piisaa. Näillä ominaisuuksilla varustettu ruoka pitää syöjän kylläisenä pitkään. Lupiini on allergeeni ja aiheuttaa oireita joka toiselle maapähkinälle allergisista ihmisistä.

LUPIINITEMPE

Palkuaisen lupiinitempe valmistetaan lapualaisista sinilupiineista. Hauskan värinen ja tiivis tempe sisältää 17 prosenttia proteiinia ja saman verran kuitua.