Hävikkiviikko 11-17.9.

Kuluttajaliitto järjestää tänä vuonna jo viidettä kertaa valtakunnallisen Hävikkiviikon 11-17.9.2017. Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen.
 
Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana ovat kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen. Voimme kertoa monia faktoja ruokahävikin määrästä ja ilmiön vaikutuksista niin ympäristöön, sosiaaliseen hyvinvointiin tai kuluttajan lompakkoon. Lopulta kuitenkin asenne on ratkaiseva asia muutoksen aikaansaamiseksi: On aika arvostaa ruokaa.
 
Vuonna 2017 haluamme kampanjoimalla lisätä ruoan arvostusta ja tätä kautta vaikuttaa syntyvän hävikin määrään ruokaketjun kaikissa portaissa, erityisesti kuluttajien käyttäytymisessä. Arvostamalla ruokaa arvostat raaka-aineen lisäksi samalla myös koko ruokaketjun toimijoiden työtä, valmistettiinpa ateria sitten kotona tai ammattilaisen toimesta. Ruoka on liian hyvää hukattavaksi.
 
Hävikkiviikon Facebook –sivuilla osoitteessa www.facebook.fi/havikkiviikko kerrotaan kumppaneiden toimista viikon aikana.
 
JK Kitchen kiinnittää tällä viikolla erityistä huomiota ruuanvalmistuksen hävikkiin ja pyrimme minimoimaan hävikin. Lounaspöytää supistetaan lounaan loppua kohden huolehtien kuitenkin, että tuotteita on tarjolla riittävästi.