Ympäristöohjelma

JK Kitchen Oy ympäristöpolitikka

JK Kitchen tuottaa ravintolapalveluita lounasasiakkaille.

JK Kitchenin toiminnassa tärkeitä ympäristönäkökohtia ovat jätteiden synty ja lajittelu, energian kulutus ruuan säilytyksessä ja valmistuksessa, veden kulutus sekä raaka-aineiden oikea käyttö.

  • JK Kitchen pyrkii toiminnassaan minimoimaan kuljetusten määrän yhteistyössä logistiikkayhtiöiden kanssa.
  • Lounasruokailun yhteydessä kiinnitetään huomiota valmistus, varastointi ja tarjoiluhävikin vähentämiseen oikean ruuan valmistusmäärän avulla.
  • Työntekijät ohjeistetaan kemikaalien turvalliseen ja oikeaan käyttöön.
  • Asiakkaille viestitään ympäristöasioista ruokailun yhteydessä ravintolassa.

HÄVIKKIVIIKKO 9.-15.9.2019

havikkiviikko2019

Tietoa ruokahävikistä »          Tietoa kampanjasta »

Ruokahävikin ilmastovaikutukset

ilmastovaikutukset2019Ruokahävikki on tällä hetkellä globaalisti merkittävä keskustelunaihe IPCC:n ilmastoraportin julkaisun myötä. Raportti osoittaa, että ruokahävikin vähentämisellä on iso merkitys ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Tämä on myös Hävikkiviikon ydinviesti syksyn kampanjassa 9.-15.9.2019, kun teemana ovat ruokahävikin ilmastovaikutukset.
LUE LISÄÄ KAMPANJASTA

 

ruokahavikki2019Kotitalouksien ruokahävikki

Nelihenkinen perhe heittää vuodessa roskiin 29 ison ruispalapussillisen verran leipää, 32 jauhelihapaketin edestä lihaa, kymmeniä kiloja vihanneksia ja hedelmiä sekä kilokaupalla maitotuotteita. Tämäkään ei riitä: keon päälle kasataan vielä 55 einesmakaronilaatikkoa tai muita valmisruokia.
Kuluttajan artikkelista selviää, miten kotitalouksien ruokahävikki jakautuu eri elintarvikkeiden kesken. Artikkeli on julkaistu Kuluttajassa 6/2017. Kuluttaja toimii Hävikkiviikon järjestäjänä.

hukattavaksi2019Hävikkiviikon materiaalipankki

Muistathan hyödyntää Hävikkiviikon materiaalipankkia, jonne on koottu julisteita, vinkkilistoja ja somenostoja. Valmiita materiaaleja voi vapaasti jakaa sosiaalisessa mediassa ja esimerkiksi tulostaa työpaikan tai koulun seinälle.
MATERIAALIPANKKI


Valtakunnallisen Hävikkiviikon järjestää Kuluttaja.

kuluttaja